Restorano iškaba
Trakuose, Galvės ežero pakrantėje, įsikūrė subtilaus ir elegantiško interjero provanso stiliaus restoranas ir svečių namai „Viva Trakai“. Šiais metais, rugsėjo 7 dieną, restoranas šventė savo vienerių metų jubiliejų. Šią progą pakalbinome UAB „Viva Trakai Resort“ direktoriaus pavaduotoją Eveliną Kulevičę.
Evelina Kulevičė
Kurioje vietoje įsikūrė „Viva Trakai“, nors trakiškiai ir žino?
Esame įsikūrę Trakuose, Galvės g. 1. šalia Trakų olimpinio sporto centro. Iš mūsų komplekso atsiveria nuostabus vaizdas į istorinę Trakų Salos pilį.
Kokia veikla užsiima UAB „Viva Trakai“?
Įmonė teikia maitinimo bei apgyvendinimo paslaugas. Tai svečių namai ir restoranas.
Kokia buvo pirmųjų metinių šventės programa?
Šventinė programa labai įvairi, lygi pat vakaro įvairią muzika grojo vakaro vedėjas, vyko šventinė loterija, buvo galimybė nemokamai paplaukioti pramoginiu katamaranu, vaikai galėjo pajodinėti ant ponio, mažuosius ir didžiuosius linksmino klounas „Smagis“. Taip pat buvo galima įsigyti laimę nešančių kalvio rankų darbo „Viva Trakai“ pasagėlių, paragauti Grilio patiekalų.
Ką nuveikėte per pirmuosius gyvavimo metus?
Pirmais metais mūsų tikslas buvo pritraukti kuo didesnį klientų srautą, į Trakus užsukančius turistus, jų grupes, kad svečiai susipažintu su naująją vieta – „Viva Trakai“.
Visi Trakų miesto restoranai ir kavinės skiriasi vieni nuo kitų. Kuo būtent išsiskiria „Viva Trakai“?
Mes esame ypatingi tuo, jog esame restoranas, o ne kavinė, užkandinė ar picerija. Siūlome aukštos klasės europietiškos virtuvės patiekalus, nepamiršdami ir vietinio kultūros paveldo patiekalų. Taip pat jaukumu, prancūzišku provanso stiliaus interjeru, tuo, kad esame nedideli, kas irgi prideda šiai vietai papildomo žavesio. Mūsų kompleksą puošia kalvio rankų darbo dirbiniai: restorane bei svečių namuose esantys turėklai, kieme stovintis riteris bei medeliai. Visa tai – puikus kalvystės atspindys.
Jūs paminėjote provanso stilių. Gal galėtumėte plačiau paaiškinti, kas tai yra?
Visas šis stilius atsispindi mūsų interjere, sukuria lengvumo įspūdį ir nėra perkrautas detalėmis. Tai prabangos ir lengvumo sintezės stilius.
Kiek vienu metu „Viva Trakai“ gali talpinti žmonių?
Pačiame restorane per du aukštus galime sutalpinti 80 – 90 svečių, stiklinėje lauko terasoje – iki 50. Vasaros sezonu metu mes talpiname daugiau žmonių negu žiemos ar rudenio metu, kai lauke jau šalta.
Ar turite dienos pietų meniu?
Tradicinių dienos pietų meniu mes neturime, bet siūlome įvairių patiekalų, kurių kiekvienas galės išsirinkti pagal savo galimybes ir skonį.
Kokie jūsų planai ateinančiais metais?
Dabar ruošiamės žiemos sezonui, nes šaltuoju metų laiku Trakuose žmonių srautai sumažėja, miestas tarsi užmiega, todėl stengsimės neužmigti ir mes. Pasiūlysime įvairių pramogų, susijusiu su ežero ledu, taip pat turime rusišką pirtelę, kurią taip pat kviesime aplankyti.
Restoranas Galvės g. 1 „Viva Trakai“, esantis prieš Trakų Salos pilį
Kalbėjosi Juozas VERCINKEVIČIUS, Robertas STANEVIČIUS, Simona GUDABSKAITĖ
Juozo Vercinkevičiaus nuotr.