Orkaitės valymas – vienas iš labiausiai atidėliojamų ir neviltį keliančių virtuvės priežiūros darbų. Nugramdyti apanglėjusius maisto likučius ir išvalyti įsisenėjusias riebalų dėmes gali būti pakankamai sudėtinga, o kur dar orkaitės grotelių ir kitų jos dalių valymas. Laimei, pasinaudojus keliais patarimais, šis darbas nebeatrodys neįveikiamas, o spindinčia švara bus galima džiaugtis ilgą laiką.
Pilną orkaitės valymą rekomenduojama atlikti ne rečiau kaip kas tris–šešis mėnesius arba, jei reikia, dažniau. Tačiau siekiant palaikyti nuolatinę orkaitės švarą, jos vidų reikėtų nuvalyti po kiekvieno naudojimo – taip neleisite susidaryti sunkiai panaikinamoms dėmėms ir degėsiams.
Be to, pravartu pasidomėti, ar namuose naudojama orkaitė turi savaiminio išsivalymo – pirolizės – funkciją. Daugelis šiuolaikinių sprendimų, pavyzdžiui, technologijų bendrovės „Samsung“ novatoriška 7 kartos orkaitė su dirbtiniu intelektu gali būti valoma paspaudus vos kelis mygtukus – pirolizės ciklo metu orkaitė įkaitinama iki maždaug 400 laipsnių, tad esant tokiai temperatūrai, orkaitės viduje esantis maistas sudega, palikdamas nedidelį kiekį pelenų – belieka juos nuvalyti drėgna šluoste.