Trakų jaunieji šauliai švenčia pirmąjį įsteigimo gimtadienį!

Parašyta: 2024-10-16 | Kategorija: Jaunimas, Lietuva, Lietuvos gynyba, Renginiai, Seniūnijos, Trakai |

Trakų Jaunųjų šaulių būrys. Mariaus Dzencevičaus nuotr.

2023 metų spalio mėnesio 4 dieną buvo įsteigtas Trakų Jaunųjų šaulių būrys. Per vienerius metus būrys sustiprėjo, išsigrynino ir šiandieną jau turi keturias dešimtis narių. Per šį laikotarpį jaunimas dalyvavo įvairiose pratybose, mokymuose ir renginiuose. Didžioji dalis sėkmingai baigė vasaros pakopinio rengimo stovyklas. Trakų jaunųjų šaulių būryje jau „užaugo“ vadai – vienas jaunųjų šaulių būrio vado pavaduotojas, keturi skyrių vadai ir keturi jų pavaduotojai. Jaunieji šauliai priklausydami būriui įgyja ne tik individualių įgūdžių, kurie pravers tolimesniuose gyvenimo etapuose, bet ir vadovavimo, lyderystės, pilietiškumo patirties.

Pradėję savo veiklą Krašto apsaugos savanorių pajėgų Trakų 804-osios kuopos patalpose, šiandieną Trakų šauliai yra istorinio įvykio liudininkai. Nuo šių metų rugsėjo mėnesio, Trakų komendantinė kuopa ir Jaunųjų šaulių būrys turi savo patalpas. Esame Lietuvos kariuomenės padalinių kaimynystėje Gedimino gatvėje. Oficialių patalpų Trakų šauliai jau nebeturėjo daugiau nei dešimtmetį. Mūsų veikla nesustoja – ji tik plečiasi.

Noriu nuoširdžiai padėkoti visiems mus morališkai ir fiziškai remiantiems: Trakų karių savanorių vadovybei, Mariui Dubovikui, Trakų rajono savivaldybei, slaugos namų „Addere Care“ vadovybei, jaunųjų šaulių tėveliams ir visiems mums prijaučiantiems. Remkite mus toliau, o mes tarnausime Tėvynės labui!

Marius DZENCEVIČIUS,

Lietuvos Šaulių Sąjungos Karaliaus Mindaugo Vilniaus 10-tosios šaulių rinktinės

1030-tojo Trakų Jaunųjų šaulių būrio vadas

Jaunųjų šaulių įspūdžiai po pirmųjų metų tarnybos

Pirmųjų metų tarnyba Trakų Jaunųjų šaulių būryje buvo kupina iššūkių ir džiaugsmų, kurie suformavo ištvermę ir kitokį požiūri į tarnybą. Pradėjome nuo pagrindinių mokymų, greitai supratome, kiek daug galim išmokti apie bendradarbiavimą, pasitikėjimą vienas kitu, atsakomybę ir discipliną. Kasdieniai treniruočių užsiėmimai stiprino ne tik fizinę ištvermę, bet ir komandinio darbo įgūdžius. Bendradarbiaudami su bendraamžiais, patyrėme, kaip svarbu pasitikėti vieni kitais ir dalintis patirtimi. Ši tarnyba man atskleidė ne tik karišką dvasią, bet ir gilų patriotizmo jausmą, skatinantį siekti aukščiausių tikslų, o kiekvienas pasiektas laimėjimas būryje tapo motyvacija toliau augti ir tobulėti.

Erika RAMANECKAITĖ,

Trakų Jaunųjų šaulių būrio 2 skyriaus vadė

Jau pirmąją dieną prisijungęs prie Trakų Jaunųjų šaulių būrio supratau, kad nebus lengva. Bene stipriausias įspūdis, kurį patyriau per pirmus tarnybos metus mūsų šaulių būryje, buvo komandos svarba. Čia turėjom klausytis vadų nurodymų, atlikti pareigą, o mūsų norų ir pageidavimų niekas nepildė. Visus metus buvo tvarka. Jeigu netyčia nusikeikdavom prie vado, sportuodavome dešimt atsispaudimų už vieną keiksmažodį. Kalbi kai vadas kalba? Dar dešimt atsispaudimų. Šaulių bendruomenėje mokoma, kad čia nėra vietos individualizmui – tik dirbant išvien galima pasiekti rezultatų. Tarnyba būryje ugdo ne tik fizinę ištvermę, bet ir suteikia svarbias gyvenimo pamokas. Supratau, ką reiškia tikra disciplina, atsakomybė ir bendradarbiavimas. Šis supratimas moko, jog tavo gyvenimas priklauso nuo tavo draugų, ugdo pasitikėjimą ir tikrą pagarbą vienas kitam.

Nepaisant pirmų metų sunkumų, tarnyba LŠS yra kupina įsimintinų momentų. Tai gali būti paprastos akimirkos, kai po sunkios dienos sėdi su bendražygiais prie laužo ir daliniesi įspūdžiais, ar pergalės jausmais. Tokios patirtys stiprina ryšius ir sukuria draugystes, kurios tęsiasi visą gyvenimą. Pavyzdžiui, po 5 km žygio, mes susėdome prie laužo, kai kurie tylėjo, o kai kurie kaip aš dalinomės istorijomis su žmonėms iš kairės ir dešinės. Tas dalinimasis man leido pajusti, kad čia mes esame viena didelė šeima. Kitą kartą, kai stovykloje turėjom naktinį žygį per lietų, supratau, kad tikrai sunkiausios akimirkos moko didžiausių pamokų. Pirmieji tarnybos metai man paliko gilų pėdsaką mano gyvenime. Tai buvo ne tik laikas, praleistas mokantis disciplinos, topografijos, pirmos medicinos, taktikos medicinos, mazgų, šaudymų, ginklo patikrinimų, ir kitų įgūdžių, bet ir patirtis, kurią galėsiu naudoti Lietuvos kariuomenėje.

Nojus STACKEVIČIUS,

Trakų Jaunųjų šaulių būrio 4 skyriaus vado pavaduotojas


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite