Sporto diena „Versmės“ ir H. Senkevičiaus gimnazijose: sportas, iššūkiai ir bendruomeniškumo stiprinimas!

Parašyta: 2024-10-01 | Kategorija: Gimnazija, Jaunimas, Lentvaris, Lietuva, Mokyklos, Naujienos, Pramogos, Renginiai, Seniūnijos, Sportas, Sveikata |

2024 m. rugsėjo 26 d. mokyklų stadione vyko bendra Sporto ir turizmo diena, kurioje rungtyniavo abiejų gimnazijų mokiniai. Renginys ne tik skatino fizinį aktyvumą, bet ir stiprino bendruomeniškumą bei komandinį darbą. Mokiniai varžėsi įvairiose komandinėse ir individualiose rungtyse, demonstravo savo sportinius gebėjimus ir rungėsi dėl prizų bei medalių.

Dienos pradžia buvo skirta bendram sveikinimui ir mankštai, kurią vedė fizinio ugdymo mokytojai  Eduardas Tučinskij ir Renata Kviklienė. Po to prasidėjo įvairios sportinės rungtys, į kurias aktyviai įsitraukė visų amžiaus grupių mokiniai. Mokiniai buvo suskirstyti pagal klases į grupes: 5-6 klasių, 7-8 klasių, 9-10 klasių bei 11 klasių komandas. 12 klasių mokiniai prisidėjo kaip teisėjai ir prižiūrėjo varžybų taisykles.

Estafetė buvo pirmoji rungtis, kurioje berniukai ir mergaitės varžėsi atskirai. Estafetės metu buvo fiksuojamas laikas, o komandos kovėsi tarpusavyje, rodydamos savo greitį ir ištvermę.

Po estafetės vyko kvadrato rungtis. Komandos sudarė iki 10 žaidėjų, kurie rungėsi vadovaudamiesi kvadrato taisyklėmis. Laimėjo ta komanda, kuri per 8 minutes sugebėjo išlaikyti daugiau žaidėjų aikštelėje.

Sekė futbolo rungtis, kurioje mokiniai demonstravo savo futbolo įgūdžius. Žaidimas vyko dviem kėliniais po 6 minutes, tarp kurių buvo trumpa pertrauka. Komandos stengėsi įmušti kuo daugiau įvarčių, o kova vyko itin atkakliai.

Tinklinis ir žolės riedulys buvo kitos dvi populiarios komandinės rungtys. Tinklinyje komandos rungėsi iki 25 taškų, o žolės riedulyje, stengėsi kuo daugiau kartų įridenti kamuoliuką į varžovų vartus, naudodami riedulio lazdas.

Sporto dienos kulminacija tapo virvės traukimo rungtis. Čia dalyvavo 10 žmonių komandos iš kiekvienos klasės, o kova dėl pergalės virė įnirtingai – komandos turėjo laimėti bent du raundus, kad būtų paskelbtos nugalėtojomis.

Laisvu nuo komandinių varžybų laiku mokiniai galėjo išbandyti save ir individualiose rungtyse, kur buvo fiksuojami rezultatai. Vaikinai varžėsi dėl to, kas atliks daugiau prisitraukimų, o merginos – dėl ilgiausiai išlaikytos plankės pozos. Buvo organizuotos ir taiklumo rungtys, tokios kaip pataikymas į vartus ar „Griūvanti piramidė“.

Po varžybų, kurios truko iki pat pietų, vyko iškilminga apdovanojimų ceremonija. Nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti medaliais, o komandos – diplomais. Renginys buvo ne tik įsimintinas dėl įnirtingų kovų ir sportinių pasiekimų, bet ir dėl bendrystės jausmo, kuris suvienijo abiejų gimnazijų bendruomenes.

Sporto diena, kurios metu dvi gimnazijos sustiprino savo bendradarbiavimą, tapo ne tik puikia galimybe gerinti fizinį pasirengimą, bet ir skatinančia vienybės jausmą tarp mokinių. Renginys įrodė, kad sportas padeda ne tik stiprinti kūną, bet ir ugdyti tokias vertybes kaip draugiškumas, sąžininga kova bei tarpusavio supratimas. Ši prasminga iniciatyva neabejotinai taps tradicija, o kartu puikiu pavyzdžiu ateities kartoms, kaip galima skatinti partnerystę per sportinę veiklą.

Organizatorių informacija ir nuotr.


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite