Grybavimo olimpiada „Paluknio baravykas 2024“

Parašyta: 2024-09-21 | Kategorija: Paluknys, Pramogos, Renginiai, Seniūnijos, Trakai |

Praėjusį savaitgalį Paluknyje jau septynioliktą kartą vyko grybavimo olimpiada „Paluknio baravykas 2024“. Įveikę kelias rungtis, nugalėtojų taurę ir pirmąją vietą išsivežė Trakų kultūros ir meno centro komanda pavadinimu „Ūmėdėlės irgi grybas“.

Pirmos vietos nugalėtoja Trakų kultūros ir meno centro komanda „Ūmėdėlės irgi grybas“. Iš kairės: Vytautas Lekevičius, Joana Giedraitytė, Indrė Mateuss. Trakų kultūros ir meno centro nuotr.

Kol grybautojai nuo ankstaus ryto po ilgai trukusios sausros miške plušo ieškodami bent vieno grybo, vaikai prie Paluknio seniūnijos dalyvavo dviratukų ir paspirtukų varžybose. Vėliau grįžę grybautojai varžėsi ir kitose rungtyse.

Paluknio seniūnė Jolanta Gardžiulienė ir seniūnijos specialistė Jolanta Rainska

Išalkę olimpiados dalyviai ir svečiai buvo vaišinami gausiomis ir pasakiško skonio vaišėmis – marinuotais, raugintais baravykais, agurkėliais ir kitomis daržovėmis, pyragėliais su grybais, sūriais, obuolių pyragu… O kur dar nuostabioji seniūnės grybų sriuba?!

Šventė tikrai nepaliko abejingų. Visi joje buvusieji ne tik pilvus pasotino, bet ir gerų emocijų bei puikios nuotaikos gavo su kaupu.

Ačiū organizatoriams ir visiems dalyviams!

Rasos Jakubauskienės inf. ir nuotr.


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite