Keliaujančios parodos stotelė – Senieji Trakai

Parašyta: 2024-09-20 | Kategorija: Kultūra, Naujienos, Renginiai, Senieji Trakai, Seniūnijos, Trakai |

Moterų liaudiškų šokių grupė „Dijūta“, vad. Vida Bagdonienė

Rugsėjo 12 d. Senųjų Trakų Kęstučio progimnazijoje vyko iškilmingas parodos „Dainų šventės aidai“ atidarymas. Tai ypatinga proga dar kartą prisiminti bei pajausti Dainų šventės dvasią, kurioje susipina tautos tradicijos ir galinga emocija, persmelkianti kiekvieno širdį.

Parodoje eksponuojamos Zenono Vilbranto (1949–2011), ilgamečio Trakų rajono fotokorespondento užfiksuotos akimirkos iš daugelį metų Trakuose vykusių regioninių dainų švenčių – vienų iš įspūdingiausių ir svarbiausių to meto kultūrinių renginių.

Projekto sumanytoja Dovilė Bagdanavičienė pasidalino savo įžvalgomis apie šios parodos idėją bei jos kelią po Trakų rajono seniūnijas.

Parodos atidarymą papuošė moterų liaudiškų šokių grupė „Dijūta“ (vad. Vida Bagdonienė), kurį prisidėjo prie Lietuvos dainų šventės  šimtmetį menančios tradicijos, grupė, kurį iki šiol turi tą stiprų jausmą užliejantį  visą kūną ir protą.

Moterų liaudiškų šokių grupė „Dijūta“, vad. Vida Bagdonienė

Kotrynos Jonušaitės bei Rasos Kanišauskaitės atlikta jautri ir įkvepianti daina „Sidabro lakiutė“ įtraukė visus į Dainų šventės atmosferą.

Renginį vainikavo Stanislovo Karaliaus atlikta daina, skambant gitaros akordams, kuri subtiliai užbaigė renginį ir paliko šiltus prisiminimus visiems susirinkusiems.

Šį paroda yra ypatinga ne tik dėl savo turinio, bet ir dėl simbolinės reikšmės – ji tarsi jungia praeitį ir dabartį, sukurdama tiltą tarp kartų. Maloniai kviečiame apžiūrėti, prisiminti ir įvertinti mūsų ilgaamžę tradiciją

Paroda veiks iki rugsėjo 27 d.. Po to keliaujanti paroda tęs savo kelionę, o kita jos stotelė – Trakai.

Julijana Markauskienė,

Trakų kultūros ir meno centro Senųjų Trakų padalinio renginių organizatorė


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite