Lentvario paveldo legendos: grafų Tiškevičių gyvenimo keliai

Parašyta: 2024-09-11 | Kategorija: Kultūra, Lentvaris, Lietuva, Naujienos, Renginiai, Seniūnijos, Trakai |

Rugsėjo 6–15 dienomis vyksiantys Europos paveldo dienų Lietuvoje renginiai jau pradėjo skaičiuoti ketvirtą dešimtmetį. Kaip ir kasmet renginių organizatoriai sieks atkreipti visuomenės dėmesį į kultūros paveldą – mums atitekusį ankstesnių kartų palikimą. Jis nuolat šalia mūsų, tik ne visada įvertintas ir pažintas. Šių metų EPD tema „Kultūros paveldas: ryšiai įtakos, keliai“.

Šiandien žmonės daug keliauja. Jau nieko nestebina, jog per kelias valandas galime pakeisti kelias laiko juostas. Vadiname save globaliais žmonėmis, tačiau keliauta, judėta buvo visais laikais – taikos ir karo metu, piligrimystės, prekybos, diplomatijos, užkariavimo, atradimų, kūrybos tikslais. Migracijos vyko tiek šalies viduje, tiek tarp šalių ar žemynų. Keliavo ne tik žmonės. Keliavo daiktai. Kartu su žmonėmis ir daiktais keliavo ir idėjos bei įsitikinimai. Šis keliavimas iš vienos vietos į kitą sukūrė daugybę prasminių bei fizinių kelių ir maršrutų

Europą ir jos paveldą kviečiame švęsti Lentvaryje! Lentvario kultūros centras žada intensyvią savaitę su skirtingais, tačiau vienas kitą papildančiais projekto „Lentvario paveldo legendos: grafų Tiškevičių gyvenimo keliai“ renginiais.

PROGRAMA:

Rugsėjo 11 d. 18 val. ekskursija po Lentvario istorines vietas „Geležinkelio atsiradimas Lentvaryje – Tiškevičių verslumo ir galimybių kelias“ su gidu Antanu Ulčinu, nuo Lentvario geležinkelio stoties (Geležinkelio g. 13).

Rugsėjo 12 d. 18 val. dr. Aistės Bimbirytės paskaita „Lentvario žirgynas ir grafų Tiškevičių ryšiai su Europa“, Lentvario kultūros centras (Klevų al. 20). Atkreipiame dėmesį, kad ši paskaita perkelta iš rugsėjo 6 d. 18 val. į rugsėjo 12 d. 18 val.

Rugsėjo 13 d. 10 ir 13 val. kūrybinės dirbtuvės moksleiviams ir jaunimui „Lentvario paveldas 3D formatu“, Lentvario kultūros centras (Klevų al. 20). Būtina išankstinė registracija el. p. lentvariokultura@gmail.com. Vietų skaičius ribotas.

Projektą „Lentvario paveldo legendos: grafų Tiškevičių gyvenimo keliai“ organizuoja Lentvario kultūros centras, dalinai finansuoja Kultūros paveldo departamentas prie Kultūros ministerijos ir Trakų rajono savivaldybė. Projekto informacinis partneris – Trakų rajono laikraštis „Trakų žemė“.

Renginiai nemokami. Renginių metu bus filmuojama, fotografuojama, medžiaga viešinama. Daugiau informacijos: www.lentvariokultura.lt.

Lentvario kultūros centro informacija


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite