Lentvaris FEST – komandos „Super Lentvaris“ triumfas!

Parašyta: 2024-09-06 | Kategorija: Lietuva, Naujienos, Pramogos, Renginiai, Seniūnijos, Trakai |

Savaitgalį praūžusiame drakonų laivų lenktynių renginyje „Lentvaris FEST“ galingai triumfavo Lentvariui atstovavusi komanda „Super Lentvaris“. Ji ne tik iškovojo pirmąją vietą vyrų grupėje, bet ir pasiėmė Mero taurę, kuri buvo skirta geriausią rezultatą tarp visų komandų parodžiusiai komandai. O jis iš tiesų buvo įspūdingas: 200 metrų distanciją Lentvario komanda įveikė per 46 sekundes. Tiesa, šį rekordą „Super Lentvaris“ pasiekė antru plaukimu, nes pirmasis geriausias rezultatas, kuris, beje, taip pat priklausė „Super Lentvariui“ buvo 46,6 sekundės.

Jau antrus metus vykusios drakonų laivų varžybos kasmet pritraukia vis daugiau dalyvių. Šiais metais jų sulaukta ne tik iš aplinkinių rajono vietų – Vievio, Senųjų Trakų, Trakų – bet ir iš tolimesnių Lietuvos miestų – Visagino, Panevėžio, Vilniaus. Iš viso varžybose dalyvavo net 21 komanda. Kiekvieną komandą sudarė po 20 dalyvių.

Komandos buvo suskirstytos į tris grupes: moterų, vyrų ir mišrias. Po pirmojo plaukimo komandos „Super Lentvaris“ kapitonas Vaidas Kurganas kukliai džiaugėsi rezultatu, tačiau buvo nusiteikęs kovingai ir neketino sustoti.

„Taip, kol kas mūsų rezultatas yra geriausias, bet reikia jį pagerinti, kad niekas mūsų negalėtų aplenkti. Labai norėtųsi, kad ne tik iškovotume taurę vyrų kategorijoje, bet ir Mero taurė liktų Lentvaryje“, – ryžtingai kalbėjo V. Kurganas.

Varžybų organizatorius, Lietuvos kanojininkas, daugkartinis pasaulio ir Europos čempionatų laimėtojas ir prizininkas, 2012 metų Londono olimpinių žaidynių sidabro medalio laimėtojas Jevgenijus Šuklinas po drakonų laivų varžybų džiaugėsi ne tik puikiai pavykusiu renginiu, bet taip pat dėkojo gausiai susirinkusiems dalyviams, žiūrovams ir padėjusiems jį suorganizuoti.

„Atskiros padėkos seniūnui Artūrui Nausučiui, jaunam ir energingam merui Andriui Šatevičiui už pagalbą organizuojant renginį bei įteikiant apdovanojimus ir dar didesnis ačiū Vaidui Kurganui, kuris entuziastingai mus čia prisikvietė ir drauge sukūrė šventę gyventojams!“ – savo Facebook paskyroje rašė J. Šuklin.

Atkaklios lenktynės tęsėsi visą dieną – prasidėjusios 11 val. jos baigėsi tik apie 16 val. Tad tiems, kam galbūt pabodo stebėti irkluojančius varžybų dalyvius ar norėjo patys išbandyti save kitose rungtyse, galėjo tai padaryti specialioje „Ironhood“ sporto zonoje, kur taip pat vyko įvairios rungtys: svarmenų kilnojimas, štangos stūmimas, atsispaudimų darymas. Pastarojoje jau antrus metus iš eilės sudalyvavo ir Trakų rajono meras Andrius Šatevičius, vienu ypu padaręs net 54 atsispaudimus!

Trakų rajono savivaldybės meras Andrius Šatevičius ir komandos „Super Lentvaris“ kapitonas Vaidas Kurganas

Po įtemptų ir atkaklių varžybų jų dalyvius ir žiūrovus linksmino hip hopo grupė „G&G Sindikatas“, DJ Paipce.

Rasa JAKUBAUSKIENĖ

Autorės nuotraukos


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite