Prezidentas Rugsėjo 1-osios proga su Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos bendruomene diskutavo apie įtraukųjį ugdymą

Parašyta: 2024-09-02 | Kategorija: Gimnazija, Jaunimas, Kultūra, Lietuva, Mokyklos, Naujienos, Renginiai, Seniūnijos, Trakai |

Prezidentas dalyvauja mokslo metų pradžios šventėje Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijoje. LR Prezidento kanceliarijos nuotraukos/ Robertas Dačkus

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį Mokslo ir žinių dieną šventė su Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos bendruomene.

Šalies vadovas pasveikino šventės dalyvius, taip pat dalyvavo diskusijoje su gimnazijos mokiniais įtraukiojo ugdymo ir pilietiškumo tema.

„Lankantis Trakuose istorijos ir Vytauto Didžiojo dvasia jaučiama visur. Svarbu prisiminti, kad jis buvo ne tik karžygys. Jis ne tik su kalaviju rankoje kovojo su kryžiuočiais, bet ir steigė mokyklas. Ši mokykla yra Vytauto Didžiojo dar 1409 metais įkurtos parapinės mokyklos tradicijų tęsėja“, – kabėjo šalies vadovas.

Šalies vadovo teigimu, mokykla – tai visų pirma yra santykiai. Santykis su šalies istorija, kurią pažinti ir skleisti įpareigoja ir Trakų gimnazijos vardas. Žmogiškasis santykis, kuris turi būti grindžiamas pagarba, pasitikėjimu vieni kitais, geranoriškumu.

Prezidentas dalyvauja mokslo metų pradžios šventėje Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijoje. LR Prezidento kanceliarijos nuotraukos/ Robertas Dačkus

„Būdamas čia matau stiprią bendruomenę. Mano įsitikinimu, mokykla yra kaip geras orkestras. Orkestras, kuriame ypatingą vaidmenį atlieka mokytojai, nes būtent jiems yra atiduodama atsakomybė ugdyti jauną žmogų. Kad ir kiek naujų technologijų sukurtume ateityje, visa ko centre visada stovės žmogus. Tas žmogus nebus robotas – tai bus laisvas, atviras ir mąstantis žmogus. Toks žmogus visada turės ateitį, kad ir kur begyventų – Lietuvoje ar kitame pasaulio kampelyje.

Prezidentas linkėjo mokiniams žinių troškimo ir nuoširdaus smalsumo, kelti sau kilnius ir aukštus tikslus. Šalies vadovas pakvietė gimnazijos bendruomenę prie visų vidinių pasižadėjimų naujiems mokslo metams pridėti ir pasižadėjimą kurti tokią mokyklą, kurioje būtų gera kiekvienam – tiek mokantiems, tiek besimokantiems. Kurioje būtų visokių patirčių, bet daugiausia – ugdančių ir tobulinančių, padedančių tapti geresniais žmonėmis.

Diskusijos pilietiškumo ir įtraukiojo ugdymo tema metu šalies vadovas pabrėžė, jog svarbiausia suprasti, kad mūsų visuomenė yra labai įvairi, joje gyvena žmonės, skirtingi pagal įvairiausius kriterijus, tarp jų ir žmonės, kurie turi specialiųjų poreikių.

Prezidentas dalyvauja mokslo metų pradžios šventėje Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijoje. LR Prezidento kanceliarijos nuotraukos/ Robertas Dačkus

Prezidento teigimu, tai, kaip mes žiūrime ir priimame greta mūsų esantį, yra mūsų požiūris į mus pačius. Pasak šalies vadovo, mūsų valstybė jau yra pakankamai brandi, kad visi vaikai, nepriklausomai nuo jų socialinės, ekonominės padėties ar sveikatos būklės, nebūtų rūšiuojami ar atskiriami ir turėtų lygias galimybes mokytis.

„Didžiuojuosi kiekviena tokia mokykla, kuri nesidairo į šonus, bet ima ir įgyvendina reikalingus pokyčius. Esu įsitikinęs, kad visos mokyklos, kaip ir visos bendruomenės, yra pajėgios tiek sekti įkvepiančiais pavyzdžiais, tiek ir pačios juos kurti“, – teigė Prezidentas.

Prezidentas mokiniams kalbėjo, jog tie, kurių kasdienybėje pagarba kitam žmogui yra pagrindas, neišvengiamai yra ir toliau bus tie, kurie rytoj kurs ir saugos savo šalį, savo valstybę.

„Šiandien turime tik dar daugiau pasitikėti mokyklų bendruomenėmis – mokytojais, švietimo pagalbos specialistais, tėvais ir mokiniais. Jie savo pavyzdžiu geriausiai demonstruoja: viskas įmanoma, tereikia norėti, tikėti ir pasistengti“, – Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos mokiniams kalbėjo valstybės vadovas.

Prezidento komunikacijos grupė

Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite