Projektas „Opera“ užbaigtas

Parašyta: 2024-07-11 | Kategorija: Kultūra, Naujienos, Renginiai, Seniūnijos, Trakai |

Egidijus Bavikinas ir Liudas Mikalauskas

Nuskambėjo paskutinis Trakų kultūros ir meno centro projekto „Opera“ akordas. Operos balsai skambėjo Trakų krašte nuo balandžio iki birželio pabaigos. Veiklų metu vyko švietėjiškos bei koncertinės veiklos, dalyviai susipažino su klasikine muzika, operos istorija, jos kūrėjais ir atlikėjais. Susitikimuose dalyvavo vaikai, jaunimas bei suaugusieji. Džiugu, kad šiais metais operą išgirdo keleto vietovių gyventojai ir svečiai – Trakuose, Lentvaryje, Aukštadvaryje, Dusmenyse bei Onuškyje.

Lentvaryje

Baigtinis projekto koncertas „Gyvenimas pašvęstas dainai“ buvo skirtas Lietuvos operos granto Kipro Petrausko atminimui. Renginys įvyko Onuškyje – Lietuvos mažojoje kultūros sostinėje. Koncerto metu du puikūs operos atlikėjai – Liudas Mikalauskas ir Egidijus Bavikinas žaismingai pasakojo apie Kiprą ir Miką Petrauskus, D. Dolskį ir A. Šabaniauską, pasakojo pirmosios lietuviškos operos kūrimo istoriją. Renginio metu žiūrovai išgirdo žinomų operų arijas ir tarpukario dainas. Atlikėjams akomponavo koncertmeisterė Beata Vingraitė.

Dusmenyse

Trakų bazilikoje

Už projekto paramą dėkojame – Lietuvos kultūros tarybai, Trakų rajono savivaldybei, UAB Trakų kooperacijos prekyba. Dėkojame partneriams – Lietuvos nacionaliniam operos ir baleto teatrui, Lietuvos meno ir teatro akademijai, Lentvario kultūros centrui, Onuškio bei Dusmenų bendruomenėms, Trakų bei Lentvario gimnazijoms bei mokykloms.

Viktorija Šamatovičienė, projekto vadovė

Trakų kultūros ir meno centro kultūrinių renginių organizatorė

Projekto organizatorių nuotraukos


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite