Šalia Lentvario kuriasi dar vienas namų kvartalas

Parašyta: 2024-07-02 | Kategorija: Ekonomika, Lentvaris, Lietuva, Naujienos, Seniūnijos, Teritorijų planavimai, Trakai |

Gyvenvietėje siekiama suderinti tiek privatų, tiek ir bendruomenišką gyvenimą. Mariaus Dilio nuotr.

Vis sparčiau ir aktyviau plečiasi gyvenvietės Trakų rajone ir šalia jo ribų. Vien tik aplink Lentvarį besikuriančių naujų gyvenamųjų namų ir kotedžų kvartalų įvairiais pavadinimais suskaičiuotume ne du ir ne tris. Štai vienas iš tokių – „Trakų kaimynystė“. Ši gyvenvietė dar tik kuriasi Zubiškių gatvėje ir gyventojų joje nėra daug. Tačiau neabejotinai ateityje tai bus dar vienas apgyvendintas nuosavų namų ir kotedžų kvartalas šalia Lentvario.

Klientai gali rinktis iš kelių variantų

Kaip sako įmonės direktorė Jelena Krupska, „Trakų kaimynystė“ – tai patogių, protingai suplanuotų namų ir kotedžų gyvenvietė gamtos ramybės ir miesto patogumo ieškantiems žmonėms Vilniaus mieste.

„Gyvenvietėje statomi trijų tipų A++ klasės gyvenamieji namai: 67 kv.m. sublokuoti kotedžai, 83 kv.m. ir 97 kv.m. individualūs namai. Kiekvienas namas turi didelį individualų kiemą ir erdvią medinę terasą, bendras sklypo plotas 8 – 11 a“, – vietovę trumpai pristato ir jos privalumus vardija J. Krupska.

Nors gyvenvietė yra visai šalia Lentvario, tačiau tai – jau Vilniaus miestas, o nuo Trakų ji nutolusi vos 10 km. Anot pašnekovės, tokia lokacija yra tobulas sprendimas racionaliems žmonėms, vertinantiems kokybę, vietos privalumus ir protingą kainą. Įmonės direktorės teigimu, A++ gyvenamojo namo su erdviu sklypu kaina prasideda nuo 121 tūkst. eurų.

„Augantis ir plėtojamas šis Vilniaus miesto rajonas yra išmintinga investicija, nes NT vertė kils įgyvendinus suplanuotus miesto infrastruktūros projektus“, – ateities perspektyvomis dalinosi J. Krupska.

Pasidomėjus, kokie darbai jau yra padaryti parduodamuose namuose, pašnekovė atkreipia dėmesį, jog dalinė apdaila sudaro 85 proc.

„Išvedžiota elektra, santechnika išvedžiota iki prijungimo taškų, įrengtas šviesolaidinis internetas kiekviename name, rekuperacinė sistema su įranga (rekuperatoriumi), išvedžiota grindų šildymo sistema su katilu, vidinės pertvaros keičiamos pagal poreikį be papildomos kainos“, – vardijo įmonės direktorė ir pridėjo: „Nuo įvažiavimo gatvės namai atskirti specialia apsaugine garsą sulaikančia sienele. Taip pat patogus gyvenvietės išplanavimas, vaikų žaidimo aikštelė, įrengtos bei apšviestos vidinės gatvelės bei įvažiavimai“.

Privatumas dera su bendruomeniškumu

J. Krupskos nuomone, šiame statybų etape namai yra už itin konkurencingą kainą.

„Namas ir didelis privatus kiemas jaukioje uždaroje gyvenvietėje Vilniaus mieste už buto kainą daugiabučių spūstyje“, – šypteli pašnekovė ir pristato dar vieną pasiūlymą būsimiems klientams: „Dovanojame 1 tūkst. 500 Eur vertės Finansinių tarpininkų paslaugą geriausiam pasiūlymui gauti“.

Moteris pastebi, jog statomi namai bei kuriama aplinka puikiai dera su kintančiais žmonių įpročiais, augančiais poreikiais bei gyvenimo būdu.

„Norime namų, į kuriuos ne tik grįžtame pernakvoti, bet ieškome aplinkos, kurioje kiekvienas galime rasti sau malonų užsiėmimą, laisvalaikio leidimo galimybes, patogią buitį ir ekonomišką būsto išlaikymą. Namas ar kotedžas kuria erdvę, kur vidus ir kiemas susijungia, juk dažnai svečius, draugus priimame ne svetainėje, bet jaukioje terasoje, – šeimyniškais pastebėjimais dalinasi pašnekovė. – Daugelis norime privatumo, bet deriname su bendruomeniškumu – individualus kiemas ir tinkamai sutvarkytos gatvės, apšvietimas, įvažiavimai, bendra vaikų žaidimų aikštelė ir kt.

„Trakų kaimynystė“ gyvenvietė yra visai šalia Lentvario, tačiau tai – jau Vilniaus miestas, o nuo Trakų ji nutolusi vos 10 km. Mariaus Dilio nuotr.

Taip mes ieškome ir šioje gyvenvietėje galime rasti balansą: tarp individualumo ir socialinių ryšių poreikio, tarp miesto infrastruktūros ir gamtos, kuri teikia poilsį ir ramybę. Mūsų vienas iš tikslų yra suformuoti gyvenvietę ne tik architektūriniu, bet ir socialiniu aspektu – siekiame sukurti bendruomenę, kuri užtikrintų komfortą, saugumą ir kokybišką gyvenimą kiekvieno namo savininkui.“

Daugėja norinčių pabėgti nuo miesto šurmulio

Netoli Lentvario įsikūrusi „Trakų kaimynystė“ yra Vilniaus miesto ribose, nors jau artėjanti prie miesto ribos, vedančios į puikias rekreacines vietas, pavyzdžiui, Trakus. Todėl, pasak J. Krupskos, čia gyvenantiems žmonėms bus lengva derinti mieste esančius darbus, poreikius ir kokybišką, aktyvų, su gamta susietą laisvalaikį.

„Tai svarbu kiekvieno žmogaus gerovei, o norinčių „pabėgti“ iš miesto tankumo bei šurmulio daugėja, – pastebi įmonės direktorė. – Tai paskatino ne tik bendros tendencijos, bet ir susiformavusios galimybės dirbti nuotoliu, turėti lanksčias darbo valandas. Technologijos iš vienos pusės keičia mūsų darbo ritmą, procesą, kuriasi naujos nuotolinės darbo vietos, iš kitos – technologinis virsmas skatina kitaip pažiūrėti į gyvenimo kokybę, harmoningą santykį su aplinka, ieškoti emocinę ir fizinę sveikatą stiprinančių sąlygų, nes tik taip galime būti aktyvūs, kurti santykius, jausti pasitenkinimą ir savirealizaciją.“

Klientai atsižvelgia į daug faktorių

Pasidomėjus, kokie yra šiuolaikinių žmonių poreikiai renkantis gyvenamąją vietą ir naujus namus, pašnekovė sako, kad klientai, kurie atvyksta apžiūrėti, analizuoti ir įvertinti statomus namus, būtent ir akcentuoja, kad svarsto, sveria daug faktorių, o šioje gyvenvietėje randa atsakymus į beveik visus klausimus, kurie svarbūs: nuo pačio namo, jo įrengimo, aplinkos iki mokyklos, darželio, parduotuvės.

Naujai kuriamoje gyvenvietėje klientai gali rinktis iš trijų tipų namų. Mariaus Dilio nuotr.

„Mums dar svarbu paminėti, ką puikiai žino šio Vilniaus rajono žmonės – tai perspektyviniai miesto plėtros planai, kurių dalis jau įgyvendinama, kai kurių dar laukia artima ateitis, tačiau šiandien tai tinkama vieta investuoti, nes būsto kainos augs drauge su vystoma infrastruktūra, visuomeninėmis paslaugomis, – pabrėžia pašnekovė. –

Kasdien susitinkame su žmonėmis, kuriems kartojame: kurdami aplinką, namus sau, šeimai vertinkime ir matykime daugiau nei tik kvadratinio metro kainą. Kokybiškas gyvenimas – tai patogus ekonomiškas būstas, saugi aplinka, draugiški kaimynai, aktyvi bendruomenė, gamta už lango, sąlygos kurti bendrą gėrį aplinkiniams – tokia investicija grįžta su kaupu! To linkime visiems būsimiems klientams ir visai šio puikaus Vilniaus miesto rajono bendruomenei.“

Rasa JAKUBAUSKIENĖ

„Trakų žemės“ žurnalistė

 


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite