Svarbiausia informacija apie estetinį plombavimą

Parašyta: 2021-03-12 | Kategorija: Naujienos, Sveikata |

PR

Tenka pripažinti, kad daugumą dalykų savo gyvenime darome ne tik dėl to, kad viskas būtų praktiška. Natūralu ir norėti atrodyti gražiai. Būtent dėl to atsirado terminas „estetika“, kuris turi didelę svarbą kone visose gyvenimo srityse, pradedant interjeru, baigiant apranga ar net mūsų pačių išvaizda. Niekas nenori, kad jų trūkumai arba jautrios organizmo dalys keltų diskomfortą kasdienėje veikloje. Dėl to atsirado estetinis plombavimas – tiesiausias kelias, kuris leidžia atkurti pažeistus arba estetine prasme jūsų netenkinančius dantis. Štai viskas, ką jums reikia apie tai žinoti.

Estetinis plombavimas – ne paprastas plombavimas

Terminą „plomba“ yra girdėjęs kone kiekvienas. Tačiau įprastai plombuoti dantys ir įprastas plombavimas gana smarkiai skiriasi nuo procedūros, kuri vadinama „estetinis plombavimas“. Pagrindinis įprastos plombos tikslas yra paprasčiausiai užplombuoti dantis, išspręsti tarpo ar skylės problemą. Estetinis plombavimas yra labai smarkiai orientuotas ir į vizualų rezultatą, kad atkurti dantys ne tik būtų funkciškai visaverčiai, bet ir atrodytų labai gražiai. Estetinį plombavimą renkasi labai nemaža dalis žmonių, kurie nėra patenkinti savo dantų forma, kurie susidūrė su ėduonies pažeidimais ar dėl traumos patyrė sužalojimų, kurie pažeidė šypseną. Tai – ne tik praktiškas, bet ir savivertę pakeliantis sprendimas.

 

Kada konkrečiai rekomenduojama kreiptis į odontologus dėl šios procedūros?

Estetinis plombavimas yra procedūra, kuri neretu atveju nėra gyvybiškai ar labai reikalinga. Tačiau dėl jos rezultatų ginčytis negalima. Visi asmenys, kurie nori pagerinti savo šypsenos ir burnos estetiką gali kreiptis į odontologus ir pasikonsultuoti dėl estetinio plombavimo. Jeigu jus domina toks sprendimas, situaciją įvertinęs specialistas galės pasakyti, kokius darbus įmanoma atlikti, kokių rezultatų tikėtis arba, priešingai – pasakys, kad procedūrų atlikti neverta.

Estetinis plombavimas arba bent konsultacija dėl jo rekomenduojama visiems asmenims, kuriems dėl nelaimingo atsitikimo ar kitų priežasčių nuskilo, nutrupėjo ar susidėvėjo dantys. Situacija beveik visada tik blogėja, todėl estetinis plombavimas apsaugo nuo tolesnių rūpesčių. Klientams su diastema (tarpas tarp dantų) taip pat rekomenduojamas estetinis plombavimas. Ši procedūra dažnai taikoma ir tais atvejais, kada žmonės turi įprotį griežti dantimis (mat jie nudyla). Kariesai – viena iš esminių priežasčių, kodėl renkamasis estetinis plombavimas.

 

Kaip vyksta ši procedūra?

Ši procedūra atliekama keliais etapais. Paprastai niekas nepradės estetinio plombavimo iš karto po to, kai atvyksite į kliniką. Atlikus nuodugnią apžiūrą, odontologai pateiks jums išvadas apie dantų būklę, problemines vietas, potencialius sprendimus.

Gali paaiškėti, kad estetinis plombavimas net ne išeitis ir reikia rinktis kitokius sprendimus ir panašiai. Kartu su estetiniu plombavimu dažnai atliekamas ir dantų balinimas, tad klientams rekomenduojama būtent šią procedūrą pasidaryti pirmiau, kad plombos po balinimo nepakeistų spalvos. Jeigu priimtas sprendimas daryti estetinį plombavimą, reikia pasidaryti burnos higieną. Šią procedūrą bene visada odontologai atlieka patys. Tuomet bus pritaikyta vietinė nejautra, kad procedūros metu nejaustumėte skausmo ir diskomforto. Tuomet atliekamas ertmių valymas ir šalinamos tos dantų dalys, kurios pažeistos, sugedusios arba pakeitusios spalvą.

Kitas etapas yra plombos užpildymas, kuris atliekamas be galo kruopščiai, nes plomba kietėja kone akimirksniu. Kietinimui naudojama speciali lempa. Paskutinis etapas yra poliravimas, kurio metu plomba apdirbama taip, kad atrodytų ir jaustųsi kuo panašiau į realų dantį. Dar apie 36-60 valandų trunka tai, kol plombų ir natūralių dantų spalvos suvienodėja. Pakartotinei apžiūrai pasirodyti rekomenduojama po maždaug 1-2 metų. Įprastai estetinio plombavimo darbas tarnauja 8-10 metų.

 


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite