Ką daryti su neprinokusiais žaliais pomidorais? Žalių pomidorų uogienė

Parašyta: 2023-10-12 | Kategorija: Naujienos, Sveikata, Trakai |

Ką daryti su neprinokusiais žaliais pomidorais? Amatų mokyklos „Sodžiaus meistrai“ virėjai, sekant šiuolaikines tvaraus gaminimo tendencijas, pataria išvirti uogienės. Šios uogienės skonis yra labai originalus, neabejotinai saldus ir šiek tiek primena agrastą ar kivius su vos jaučiamu specifiniu kartumo poskoniu, liekančiu gomuryje.

Žalių pomidorų uogienė – įdomus ir originalus šaltos mėsos, ypač žvėrienos,  ir sūrių priedas. Taip pat puikiai tinka įdaryti bandelėms, tepti blynelius ir pertepti pyragus bei pusryčiams su paprasčiausiu skrebučiu ir baltu sūriu.

Išvirėm stebėtino skonio žaliųjų pomidorų uogienę. Subtilumui suteikti dėjome kelias kardamono sėklas, pikantiškumui,– truputį čili pipiro, lengvam aštrumui ir šilumai – šviežio imbiero, gaivumui – apelsino ir citrinos, skoniui išryškinti – žiupsnelį jūros druskos.

Produktai: 1,5 kg žalių pomidorų, 500 g cukraus, apelsinas, citrina, truputi imbiero, mažas čili pipiras, 5 kardamono sėklos, žiupsnelis jūros druskos.

Gaminimas: Išplautus ir nusausintus pomidorus supjaustome smulkiomis skiltelėmis. Dedame į puodą su plačiu dugnu ir apibarstome cukrumi. Nuplauname apelsiną ir citriną, nusausiname, sutarkuojame žieveles, išspaudžiame sultis ir dedame į pomidorus. Išmaišome ir paliekame stovėti per naktį vėsioje vietoje. Rytojaus dieną įdedame smulkiai sukapoto šviežio imbiero ir supjaustyto čili pipiro, dedame kardamoną ir druską. Užverdame, sumažiname kaitrą, verdame iki norimos konsistencijos nuo pusvalandžio iki kelių valandų. Gauname žalsvai gintarinės spalvos uogienę. Pilame į sterilizuotus stiklainiukus, užsukame, atvėsiname.

Gražiai padekoruotas stiklainiukas originalios uogienės puiki dovanėlė Kalėdų proga.

Druskos pipirų ir kitų gyvenimo prieskonių pagal skonį…

Jolanta Veličkienė

Maisto technologė, technologijų edukologė, pedagogė

Amatų mokyklos „Sodžiaus meistrai“ maitinimo paslaugų profesijų mokytoja

 

 


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite