Jolantos Veličkienės lavašo suktinukai

Parašyta: 2024-05-25 | Kategorija: Lietuva, Namai, Naujienos, Seniūnijos, Sveikata, Trakai |

Lavašo suktinukai. Jolantos Veličkienės nuotr.

Kartais, kaip reikia greitai paruošti lengvą užkandį, tuomet gaminu lavašo suktinukus, į kuriuos iš principo galima dėti viską ką tik mėgstate. Su kuo begamintumėte, jie būna skanūs, ryškūs, gražūs ir spalvoti.  Suktinukai lengvai suformuojami, svarbu jiems sustingus, gražiai supjaustyti. Jie tinka ir šventei, ir bet kuriai kitai progai.

Jolantos Veličkienės nuotr.

Reikės: lavašo, tepamojo lydyto sūrelio apie 170-200 g, 150 g lašišos (sūdytos/rūkytos) arba bet kokių mėgstamų plonai pjaustytų mėsos gaminių (dešros, kumpio ir t.t.), agurko arba paprikos, salotų arba gražgarstės lapų, krapų, pipirų.

Jolantos Veličkienės nuotr.

Lavašą dedame ant kepimo popieriaus arba ant maistinės plėvelės. Tada jį tolygiai aptepame kreminiu sūriu (aš dažniausiai naudoju ROKIŠKIO GRAND). Ant jo paskirstome lašišą arba mėsytę. Naudojant lašišą, galime naudoti jau pjaustytą riekelėmis arba filė, tuomet ją supjaustome plonomis juostelėmis. Toliau dedame salotų lapus, pasmulkintus krapus ir plonom riekelėmis supjaustytas daržovės. Pabarstome pipirais. Lavašą kuo standžiau susukame į ritinį, įsukame į popierių arba į maistinę plėvelę. Palyginame, apspaudome, kad būtų standus ritinėlis. Dedame į šaldytuvą kelioms valandoms, galime lengvai paslėgti. Galime naudoti ir kitus norimus priedus: įvairių rūšių tepamus sūrius, pridėti pelėsinio sūrio gabaliukų, smulkintas alyvuoges, kaparėlius, špinatų lapus, sutarkuotą kietai virta kiaušinį, kedro riešutus ir t.t.

Jolantos Veličkienės nuotr.

Druskos pipirų ir kitų gyvenimo prieskonių pagal skonį…

Jolanta Veličkienė,

Maisto technologė, technologijų edukologė, pedagogė

Amatų mokyklos „Sodžiaus meistrai“ maitinimo paslaugų profesijų mokytoja

2024


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite