Trakuose viešėjo pasaulio irklavimo organizacijos atstovai

Parašyta: 2024-10-21 | Kategorija: Naujienos, Pasaulis, Renginiai, Savivaldybė, Seniūnijos, Sportas, Trakai |

„World Rowing“, Lietuvos irklavimo federacijos atstovai su meru Andriumi Šatevičiumi (trečias iš kairės) ir jo komandos nariais aptarė pasirengimą pasaulio jaunių irklavimo čempionatui, kuris Trakuose vyks 2025 m. rugpjūtį. Sigitos Nemeikaitės nuotr. 

Trakai ne tik matuojasi Pasaulio irklavimo sporto sostinės titulą, bet ir supažindina „World Rowing“ atstovus, kaip rengiamasi šiam svarbiam įvykiui.

Spalio 17 dieną pasirengimą pasaulio jaunių irklavimo čempionatui, kuris vyks Trakuose 2025 metų rugpjūčio 6–10 dienomis, senojoje sostinėje vykusiame susitikime aptarė „World Rowing“ (buvusi FISA – Tarptautinė irklavimo federacija) ir Lietuvos irklavimo federacijos atstovai bei Trakų rajono savivaldybės meras Andrius Šatevičius.

Susitikime dalyvavo Matt Evans – „World Rowing“ delegatas, atsakingas už renginio vykdymą, Pascal Jolly – „World Rowing techninis delegatas, atsakingas už infrastruktūros techninį paruošimą,  Saulius Ritter – Lietuvos irklavimo federacijos generalinis sekretorius,  Matas Taparauskas – čempionato organizacinio komiteto pirmininkas, Ignė Zabulionytė, Aurimas Vilys, Ignas Zinkevičius – organizacinio komiteto nariai. Kartu su meru A. Šatevičiumi, mero patarėja Evelina Kislych-Šochiene, Savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus specialistas Tomu Naktiniu aptarti  čempionato, kuriame varžysis geriausi jaunieji pasaulio irkluotojai, organizaciniai reikalai.

„World Rowing“, Lietuvos irklavimo federacijos atstovai su meru Andriumi Šatevičiumi (trečias iš kairės) ir jo komandos nariais aptarė pasirengimą pasaulio jaunių irklavimo čempionatui,
kuris Trakuose vyks 2025 m. rugpjūtį. Sigitos Nemeikaitės nuotr. 

„World Rowing“ atstovai  lankėsi Trakų sporto bazėje, susipažino su irklavimo trasa, infrastruktūra, atliktais atnaujinimo darbais. Buvo aptartas ir Trakų rajono savivaldybės indėlis į pasiruošimą čempionatui, kuris garsina Trakus  kaip irklavimo sostinę ir visą Lietuvą, kaip irklavimo šalį.

Tokie titulai yra užtarnauti ir įrodyti ilgamečiais puikiais irklavimo sporto laimėjimais. Primename, kad šiemet vasarą vykusioje Paryžiaus olimpiadoje dalyvavo gausiausia istorijoje Lietuvos irkluotojų komanda, o buvusi trakietė irkluotoja Viktorija Senkutė iškovojo bronzos medalį. Beje, ši irkluotoja proveržį irklavime pasiekė būtent 2013 metais Trakuose surengtame pasaulio jaunių irklavimo čempionate. Tąkart trakietė neiškovojo prizinės vietos, tačiau išvystė pagreitį savo sporto karjeroje.

Pasaulio irklavimo sostine Trakai tampa ne pirmą kartą. Pasaulio jaunių irklavimo čempionatai Trakuose jau buvo surengti 2002, 2013 ir 2017 metais, tad dar vienas Lietuvos prestižą ir gerą įvaizdį auginantis sporto renginys liudija veiklos ir pasiekimų tęstinumą.

Trakų rajono savivaldybės informacija


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite