Aptartos Trakų rajono ir Viljandžio miesto savivaldybių bendradarbiavimo galimybės

Parašyta: 2024-10-12 | Kategorija: Ekonomika, Istorija, Kelionės, Kultūra, Lietuva, Naujienos, Politika, Savivaldybė, Seniūnijos, Trakai |

Trakų rajono savivaldybės meras Andrius Šatevičius (kairėje) susitiko su Viljandžio miesto savivaldybės meru Johan-Kristjan Konovalov. Sigitos Nemeikaitės nuotr.

Šiandien, spalio 10 d., Trakų rajono savivaldybės meras Andrius Šatevičius susitiko su Viljandžio miesto savivaldybės meru Johan-Kristjan Konovalov ir aptarė savivaldybių bendradarbiavimo galimybes.

Trakų rajono savivaldybėje būtent šiuo metu Viljandžio miesto savivaldybės meras apsilankė neatsitiktinai. Jis – vienas iš Trakų istorinio nacionalinio parko direkcijos suorganizuotos spalio 10–11 d. vykstančios tarptautinės konferencijos „Miestas ir žmonės: tvaraus, kultūros paveldu grįsto Trakų senamiesčio atgaivinimo link“ pranešėjų. Konferencijoje dalyvavo daug patirties sukaupę paveldosaugos, turizmo sričių specialistai, daugelis jų sėkmingai derina savo mokslinę ir praktinę veiklą – dirba aukštosiose mokyklose, viešajame sektoriuje, vykdo tyrimus ir yra projektų, susijusių su miestų viešųjų erdvių atgaivinimu, kultūros paveldo išsaugojimu ir populiarinimu, Europos paveldo programų įgyvendinimu, tvariu turizmu, dalyviai ar vadovai.

Prasidedant konferencijai, sveikinimo žodį tarė Lietuvos Respublikos kultūros ministras Simonas Kairys, Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos direktorius Vidmantas Bezaras, Lietuvos karaimų kultūros bendrijos pirmininkė dr. Karina Firkavičiūtė ir Trakų rajono savivaldybės meras Andrius Šatevičius. Meras akcentavo Trakų miesto potencialo atskleidimo svarbą, išsaugant vietos dvasią, autentiškumą, puoselėjant istorijos ir modernumo darną bei įtraukiant bendruomenę į kultūros vyksmą ir miesto atgaivinimo procesus. Užutrakio dvaro sodyboje iš įvairių perspektyvų pristačius Latvijos, Estijos, Suomijos, Norvegijos ir Lenkijos istorinių miestų atgaivinimo gerosios patirties pavyzdžius, Trakuose įsikūrusiuose Karaimų bendruomenės namuose, Karaimų mokykloje ir meno galerijoje „Fojė“ vyks teminės kūrybinės dirbtuvės.

Viljandžio miesto savivaldybė partnerystei pasirinkta taip pat neatsitiktinai. Tai – Estijos miestas, žinomas ir kaip kultūros paveldo bei šiuolaikinės visuomenės dialogo gerasis pavyzdys, jame vietinė ir nacionalinė kultūra saugoma bei puoselėjama moderniais metodais, plėtojant bendradarbiavimą nacionaliniu ir tarptautiniu lygmenimis. Trakai ir Viljandis – istoriniai miestai, kuriems svarbi kultūros bei turizmo plėtra, tad keitimasis abipusiškai aktualia patirtimi, kultūriniai mainai – abiem savivaldybėms reikšmingos bendradarbiavimo kryptys.

Trakų rajono savivaldybės informacija


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite