Priimami prašymai dėl būsto šildymo, karšto ir geriamojo vandens išlaidų kompensavimo

Parašyta: 2024-10-06 | Kategorija: Aukštadvaris, Dusmenys, Ekonomika, Grendavė, Kvietimai, Lentvaris, Lietuva, Naujienos, Onuškis, Paluknys, Rūdiškės, Savivaldybė, Senieji Trakai, Seniūnijos, Skelbimai, Sveikata, Tiltai, Trakai |

e24 / Unsplash nuotr.

Pranešame, kad nepasiturintys gyventojai gali kreiptis  ir teikti prašymus dėl  būsto šildymo, karšto ir geriamojo vandens išlaidų kompensacijų.

Siekiant palengvinti ir supaprastinti būsto šildymo, geriamojo ir karšto vandens išlaidų kompensacijų (toliau – kompensacijos) gavimą, jos besikreipiantiems gyventojams bus skiriamos iš karto visam 2024–2025 m. šildymo sezonui, jeigu dėl jų kreiptasi likus vienam mėnesiui iki šildymo sezono pradžios arba šildymo sezono metu ir jeigu laikotarpiu, už kurį skiriamos kompensacijos, gyventojai turi teisę jas gauti.

Tai reiškia, jog pakanka vieno prašymo, kad sunkiau besiverčiantys ar net vidutines pajamas uždirbantys gyventojai visą šaltąjį laikotarpį galėtų gauti kompensacijas.

Priklausančias kompensacijas bus galima gauti atgaline tvarka, t. y. už visą šildymo sezoną nepriklausomai nuo to, kada asmuo šildymo sezono metu kreipsis dėl kompensacijų.

Pavyzdžiui, jeigu kreipsis 2025 m. balandžio mėnesį,  kompensacijos galės būti grąžinamos už 2024 m. spalio, lapkričio, gruodžio mėnesius ir 2025 m.  sausio, vasario ir kovo  mėnesius.

2023-09-12 Seimas patvirtino Lietuvos Respublikos piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo (toliau – Įstatymas)  pakeitimus ir grąžino iki 2020 m. birželio galiojusią tvarką, kai, skiriant gyventojams šildymo ir vandens šildymo išlaidų kompensacijas ar socialinę pašalpą, vertinamas gyventojų nuosavybės teise turimas turtas.

Atkreipiame dėmesį, kad Trakų rajono savivaldybės taryba, atsižvelgdama į kieto ir kito kuro kainų rinkoje pokyčius, 2023 m. rugsėjo 28 d. patvirtino naujas vidutines kuro kainas (kainos sumažėjo), kurios bus naudojamos apskaičiuojant kompensacijas už individualių namų šildymą savivaldybės gyventojams.

Būsto šildymo išlaidų kompensacija teikiama nepriklausomai nuo šildymo būdo. Tai reiškia, kad kompensaciją gali gauti tiek būstą šildantys centralizuotai, tiek kitos rūšies kuru: malkomis, anglimi, dujomis, elektra ir pan.

Kokius dokumentus reikia pateikti?

Įprastai, kreipdamiesi dėl kompensacijos, gyventojai turi pateikti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, prašymą-paraišką piniginei socialinei paramai gauti ir pažymas apie gaunamas pajamas, gautas už 3 paskutinius mėnesius iki kreipimosi (arba einamojo mėnesio pajamas), jei ši informacija nėra gaunama iš valstybės registrų, žinybinių registrų ir kitus dokumentus, atsižvelgiant į konkrečią pareiškėjo situaciją.

Kai būstas šildomas kitomis energijos rūšimis (pvz., dujos, elektra), gyventojai papildomai turi pateikti informaciją apie kuro deginimo įrenginį (t. y. dokumentą, nurodantį šilumos katilo tipą / modelį, jo naudingumo koeficientą), duomenis apie suvartotą dujų ar elektros energiją (kiekį, dujų, elektros tarifus).

Primename, kad teikiant prašymą dėl kompensacijų kartą per metus būtina pateikti būsto savininko ar jo įgalioto asmens pažymą-pranešimą iš deklaravimo įstaigos (seniūnijos) apie jam priklausančiame būste gyvenamąją vietą deklaravusius asmenis (pažyma gyvenamosios patalpos savininkui (bendraturčiams).

Kur kreiptis dėl kompensacijų skyrimo?

Gyventojai dėl būsto šildymo, taip pat karšto ir geriamojo vandens išlaidų kompensacijų skyrimo gali kreiptis elektroniniu būdu www.spis.lt  arba į savo gyvenamosios vietos specialistą socialiniam darbui seniūnijose, Socialinės paramos skyriaus Socialinių išmokų poskyrio specialistus:

Liudmila Belikova Tel. (8 528) 29254 Lentvario seniūnija liudmila.belikova@trakai.lt
Snežana Mickevičienė Tel. (8 528) 29254 Lentvario seniūnija snezana.mickeviciene@trakai.lt
Lina Lelekauskienė Tel. (8 528) 66536 Senųjų Trakų seniūnija lina.lelekauskiene@trakai.lt
Jurgita Bylinska Tel. (8 528) 55621 Rūdiškių seniūnija jurgita.bylinska@trakai.lt
Virginija Semenkovienė Tel. (8 528) 58316 Trakų seniūnija virginija.semenkoviene@trakai.lt
Zofija Abeciūnienė Tel. (8 528) 42413,

(8 528) 61233

Grendavės seniūnija,

Paluknio seniūnija

zofija.abeciuniene@trakai.lt
Vida Linkevičienė Tel. (8 528) 62218 Onuškio seniūnija vida.linkeviciene@trakai.lt
Janė Ramaneckienė Tel. (8 528) 65280 Aukštadvario seniūnija jane.ramaneckiene@trakai.lt
Jūratė Šiaulienė Tel. (8 528) 55635 Birutės g. 28, Trakai jurate.siauliene@trakai.lt
Beata Petraitienė Tel. (8 528) 55635 Birutės g. 28, Trakai beata.petraitiene@trakai.lt
Janina Dimitrukienė Tel. (8 528) 55635 Birutės g. 28, Trakai janina.dimitrukiene@trakai.lt
Rosana Paplauskienė Tel. (8 528) 55635 Birutės g. 28, Trakai rosana.paplauskiene@trakai.lt

Trakų rajono savivaldybės administracijos

Socialinės paramos skyriaus informacija


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite