Jaunimas ragaus scenos skonį

Parašyta: 2024-10-04 | Kategorija: Apylinkių literatai, Jaunimas, Kultūra, Kvietimai, Lietuva, Mokyklos, Naujienos, Pramogos, Projektai, Renginiai, Seniūnijos, Skelbimai, Trakai |

Dar Renesanso epochoje teatras turėjo edukacinę paskirtį. Teatro kūryba yra pozityvi, teigianti gyvenimą, žmogų ir tikrąsias vertybes. Projektas „Scenos skonis 2024“ yra tęstinis, skatinantis jaunimą domėtis teatro menu, skiriamas aktorinių gebėjimų atskleidimui ir ugdymui. Šiais metais projekto veiklos skiriamos pažinčiai su ypatinga teatrine sritimi – gatvės teatru.

Gatvės teatras – XXI a. atgimstanti performatyvaus meno rūšis. Tokio pobūdžio spektakliai neretai ypatingi tuo, kad žiūrovai tampa tų pasirodymų dalimi. „Gatvės teatras“ – šiuolaikinė scenos meno disciplina, kuriai būtini specifiniai praktiniai gebėjimai ir žinios. Fizinis teatras, grupinė improvizacija ir sąmoningas viešosios erdvės naudojimas yra svarbūs elementai, veikiantys žiūrovus ir įtraukiantys juos į gatvės spektaklio kūrybą.

Jaunimui siūlome susipažinti su gatvės teatro menu bei išbandyti savo jėgas ir gebėjimus projekto „Scenos skonis” dirbtuvių metu š.m. spalio 7, 8, 9 d. , nuo 15.00 val. Trakų kultūros ir meno centre. Dirbtuves ves du Gatvės teatro profesionalai – Jūratė Širvytė („Senųjų menu studija “ direktorė, režisierė, choreografė) ir Edmundas Giedraitis (aktorius). Dvi dienas jaunieji dalyviai bus supažindinami su gatvės teatro veikimo principais, vyks  aktorinio meistriškumo bei improvizacijos užsiėmimai.

Laukiame jaunų, kūrybiškų, drąsių, žingeidžių dalyvių.

Viktorija Šamatovičienė,

Projekto vadovė 


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite