Trakuose viešėjo Šionebeko moksleiviai

Parašyta: 2024-09-27 | Kategorija: Gimnazija, Jaunimas, Kultūra, Naujienos, Pasaulis, Renginiai, Savivaldybė, Seniūnijos, Trakai |

Šionebeko ir Trakų moksleiviai bendravo su rajono savivaldybės meru Andriumi Šatevičiumi(viduryje). Sigitos Nemeikaitės nuotr.

Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijoje savaitę viešėjo 15 moksleivių iš Vokietijos, Šionebeko. Rugsėjo 23 dieną moksleiviai su dviem mokytojomis, lydimi bendraamžių trakiečių, susitiko su rajono savivaldybės meru Andriumi Šatevičiumi.

Meras nuoširdžiai sveikino svečius, pabrėžęs jaunimo mainų ir tarptautinio miestų bendradarbiavimo bei pažinimo svarbą. Trakus ir Šionebeką sieja ilgametė tarptautinė partnerystė  ekonomikos, švietimo, kultūros bei kitose srityse.

Jaunimo mainai tarp abiejų miestų vyksta jau ne vienerius metus. Šių metų pavasarį grupė Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos moksleivių lankėsi Šionebeke, gyveno šeimose ir geriau pažino šio  krašto kultūrą, tradicijas, savo bendraamžių gyvenimą.

Vokiečių jaunuoliai dalyvavo pamokose Vytauto Didžiojo gimnazijoje, lankėsi Vilniuje, Kaune, leidosi į baidarių žygį Varėnos rajone, įsijungė į kitas veiklas. Šionebeko atstovai taip pat gyveno trakiečių šeimose, iš arti susipažino su vietos gyvenimo būdu, tradicijomis, įgijo naujų patirčių.

Trakų rajono savivaldybės informacija


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite