Trakų 702-ąjį gimtadienį sutikome švarindami Totoriškių ežerą

Parašyta: 2024-09-13 | Kategorija: Gamta, Naujienos, Renginiai, Savivaldybė, Seniūnijos, Trakai |

Nuotraukoje: (iš kairės) Totoriškių ežero švarinimo akcijos dalyviai – Trakų sporto centro direktoriaus pavaduotojas Š. Ūsas su sūnumi, meras A. Šatevičius, Trakų seniūnė V. Puišienė, Kultūros ir turizmo skyriaus specialistė G. Zdebskytė, vyriausioji specialistė D. Bagdanavičienė. Sigitos Nemeikaitės nuotr.

Rugsėjo 8-ąją savo 702-ąjį gimtadienį Trakai šventė ypatingai. Šios šventės proga surengta Totoriškių ežero valymo akcija, į kurią aktyviai įsijungė ir trakiečiai, ir miesto svečiai.

Akcijoje dalyvavo rekordiškai daug – apie 120 narų, kuriems talkino gausus būrys pagalbininkų.

Susirinkusius Apžvalgos aikštelėje priešais Trakų Salos pilį šiltai pasveikino Trakų rajono savivaldybės meras Andrius Šatevičius, palinkėjęs sėkmės švarinant ežerą ir tausojant gamtą. Poreikis gyventi gražioje aplinkoje, puoselėti gamtą yra tokių akcijų tikslas ir prasmė.

Buvo išvalyta didelė Totoriškių ežero akvatorija, o šios akcijos dėka ežeras tapo dar skaidresnis, saugesnis ir gražesnis. Į krantą buvo iškelta ir išvežta apie 2 tonos įvairių šiukšlių

Kaip ir kasmet, dvasiškai pakylėjo su Trakų gimtadieniu sutampančių Trakinės atlaidų, vykusių visą savaitę, užbaigos Mišios. Palaikydami šimtmečius siekiančią tradiciją, į baziliką rimčiai susirinko daug miestiečių ir atvykusiųjų iš kitų miestų.

Trakų rajono savivaldybės informacija


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite