Priimami prašymai dėl socialinės paramos mokiniams

Parašyta: 2024-07-12 | Kategorija: Mokyklos, Namai, Naujienos, pagalba, Savivaldybė, Seniūnijos, Trakai |

Informuojame, kad nuo liepos 1 d. priimami prašymai dėl nemokamo maitinimo bendrojo ugdymo mokyklose ir ikimokyklinio ugdymo mokyklose bei paramai mokinio reikmenims įsigyti.

Priešmokyklinukams, pirmokams ir antrokams nemokami pietūs mokyklose, įskaitant ikimokyklinio ugdymo mokyklas, organizuojami be atskiro prašymo, nevertinant pajamų. Šiems mokiniams nemokami pietūs bus skiriami pagal mokinių sąrašą, kurį mokyklos administracija turės pateikti Socialinės paramos skyriui. Kita socialinė parama mokiniams (parama mokinio reikmenims įsigyti ir maitinimas mokyklų organizuojamose dieninėse vasaros poilsio stovyklose) Jiems bus teikiama pateikus tėvų prašymą ir testuojant šeimos pajamas.

Socialinė parama mokiniams skiriama, kai jie mokosi pagal bendrojo lavinimo (pradinio, pagrindinio, vidurinio ar specialiojo ugdymo) ar priešmokyklinio ugdymo programas. Mokiniai turi teisę į nemokamą maitinimą (pietūs, maitinimas mokyklų organizuojamose dieninėse vasaros poilsio stovyklose) ir paramą mokinio reikmenims įsigyti, jeigu vidutinės pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį neviršija 1,5 valstybės remiamų pajamų dydį (264 Eur), atskirais atvejais – ligos, nelaimingo atsitikimo, netekus maitintojo, kai motina ar tėvas vieni augina vaiką (vaikus), kai bendrai gyvenantys asmenys augina tris ir daugiau vaikų ar bent vienas iš bendrai gyvenančių asmenų ar vienas gyvenantis asmuo yra asmuo su negalia – jeigu pajamos neviršija 2 valstybės remiamų pajamų dydį (352 Eur).

Savivaldybės tarybos nustatytais išimties atvejais (ligos, nelaimingo atsitikimo, netekus maitintojo, kai motina ar tėvas vieni augina vaiką (vaikus), kai bendrai gyvenantys asmenys augina tris ir daugiau vaikų ar bent vienas iš bendrai gyvenančių asmenų ar vienas gyvenantis asmuo yra asmuo su negalia, kai mokinys patiria socialinę riziką arba mokinį augina bendrai gyvenantys asmenys, patiriantys socialinę riziką) patikrinus bendrai gyvenančių asmenų ar vieno gyvenančio asmens gyvenimo sąlygas ir surašius buities ir gyvenimo sąlygų patikrinimo aktą Savivaldybė turi teisę skirti minėtą paramą ir su didesnėmis pajamomis – 440 Eur vienam šeimos nariui.

Dėl socialinės paramos mokiniams galima kreiptis elektroniniu būdu www.spis.lt  arba į savo gyvenamosios vietos specialistą socialiniam darbui seniūnijose.

Dėl nemokamo maitinimo galima kreiptis nuo liepos 1 d. iki mokslo metų pabaigos, o dėl paramos mokinio reikmenims įsigyti – nuo liepos 1 d. iki spalio 5 d.

Kreipimosi metu turėti asmens tapatybės dokumentą, pažymas apie visų šeimos narių gaunamas pajamas (atsižvelgiant į aplinkybes arba už 3 paskutinius mėnesius iki kreipimosi mėnesio arba kreipimosi mėnesio) ir kitus dokumentus. Jeigu kreipimosi dėl socialinės paramos mokiniams metu šeima gauna piniginę socialinę paramą, pareiškėjas pateikia tik prašymą socialinei paramai mokiniams gauti.

Trakų rajono savivaldybės administracijos

Socialinės paramos skyriaus informacija


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite